Sari la conținut

Psihoterapia oferă un loc sigur și confidențial, în care gândurile și sentimentele pot fi expuse deschis și fără cenzură, în compania unui profesionist.

 

Ședințele de terapie explorează gândurile și sentimentele care au devenit îngrijorătoare și care exercită o influență negativă asupra sentimentului de bunăstare emoțională și psihologică a unei persoane. O conștientizare a problemelor poate permite persoanei să facă schimbări pozitive și benefice, care pot avea ca rezultat o stare de bine pe toate planurile vietii. Clienții sunt încurajați să-și depășească sentimentele de nesiguranță, să-și dezvolte sentimente mai profunde de conectare și să-și redirecționeze dorința de semnificație în domenii mai benefice din punct de vedere social. Încurajarea constantă stimulează clienții să încerce ceea ce inițial li se părea imposibil.

Pentru copii și adolescenți, psihoterapia folosește abordări specifice de intervenție.

Se adresează tuturor persoanelor (indiferent de vârstă), care au nevoie de susținere sau doresc să facă schimbări importante în viața lor.

Consiliere individuală

Prespune sprijinirea clientului în identificarea și înțelegerea dificultăților cu care se confruntă și identificarea unor strategii eficiente, care să-l ajute la optimizarea potențialului său, la creșterea satisfacțiilor și regăsirea stării de bine. Pot fi explorate domenii, precum logica privată, interesul social, constelația familiei, stilul vieții sau scopul comportamentului clientului. 

Poate fi utilă și celor care întâmpină dificultăți în următoarele situații: pierdere, stres, abuz, anxietate, timiditate, stimă de sine scăzută, atacuri de panică, depresie, fobii, adicții sau dependențe, managementul situațiilor de stres sau de criză.

Servicii de consiliere pentru copii/adolescenți și familie

Consilierea copiilor și a adolescenților are ca scop înțelegerea și rezolvarea problemelor emoționale și de comportament, creionând soluții personalizate pentru a reduce simptomatologia.
În cadrul ședințelor de consiliere psihologică și psihoterapie, psihologul colaborează cu părinții și cu copiii/adolescenții, ajutându-i să înțeleagă mai bine și să depășească diferite probleme emoționale, comportamentale, de adaptare la situații stresante, promovând totodată dezvoltarea copilului și dezvoltarea personală a adolescentului, precum și îmbunătățirea relațiilor și a funcționării sociale.
Intervenția timpurie poate ajuta copiii și familiile acestora să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă și modul în care le pot gestiona cu succes, pentru o mai bună adaptare socială și școlară.

Dezvoltarea personală implică transformare

Dezvoltarea personala este un proces complex de evoluție și creștere personala, care se bazează pe autocunoaștere, pe dezvoltarea unui sistem clar la nivel identitar, descoperirea limitelor și blocajelor, consolidarea încrederii și a stimei de sine, rezolvarea sau restructurarea conflictelor intrapsihice, precum și pentru diminuarea sau eliminarea unor simptome.

Servicii de socializare de grup și ateliere de lucru pentru copii

Propunem o călătorie în grup pentru copii, care să pună bazele unei imagini de sine adecvate, oferind alternative de comportament si înțelegere a acțiunilor celuilalt, pentru o comunicare de succes.
Prin serviciile de socializare și atelierele de lucru, dezvoltăm competențe emoționale (stimularea capacității relaționale sănătoase și diminuarea timidității sau a comportamentelor agresive, acolo unde este cazul, prin exersarea unor modalități de interacțiune non-conflictuale, dezvoltarea abilităților de cooperare în echipă), dezvoltând abilitățiile cognitive și înțelegerea de sine.